Menu
En mannlig leder ved Haukeland universitetssjukehus har mistet jobben etter varsler om seksuell trakassering. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sykehusleder i Bergen får sparken etter seksuell trakassering

En mannlig leder på en avdeling på Haukeland universitetssjukehus i Bergen mister jobben etter varsler om seksuell trakassering.

Av NTB | 11.01.2019 21:14:48

Medisin og helse: Mannen ble suspendert etter at to kvinner varslet om seksuell trakassering. Arbeidsgiveren varslet i november i fjor en grundig gjennomgang av innholdet i varslene, og nå er sykehusledelsens konklusjon klar: Mannen mister jobben. Det opplyser Helse Bergens personal- og organisasjonsdirektør Odd Andrew Storetvedt, som har håndtert saken, til NRK.

– Vi mottok to varsler mot en av våre ansatte og har hatt en veldig grundig gjennomgang av saken der vi har samarbeidet tett med tillitsvalgte. Etter en totalvurdering av alt som har kommet fram i gjennomgangen, har vi konkludert med at vedkommende sies opp, sier Storetvedt.

Mannen er informert om sykehusledelsens beslutning og har fått tilbud om å jobbe et annet sted på sykehuset i oppsigelsesperioden.

(©NTB)

Flere nyheter: