reklame
Menu
STORE ENDRINGAR: Olav Klausen besøker det midlertidige pandemimottaket ved Haugesund sykehus. Koronasituasjonen har medført store endringer i driften. Foto: Eirik Dankel / Helse Fonna

Sykehuskøene vokser under koronakrisen

Over 5 000 timer og operasjoner er så langt utsatt i Helse Fonn under koronakrisen. En problemstilling nå er at sykehuskøene vokser og at tiltakene dermed kan skape større problemer enn de løser.

Av Egil M Solberg | 15.04.2020 15:47:06

Koronakrisen: Den siste måneden har Helse Fonna hatt lavere aktivitet enn vanlig innen både somatikk og psykisk helsevern.

Dette er gjort for å håndtere pandemien. Over 5 000 timer og operasjoner er utsatt.

Nå starter arbeidet med å øke aktiviteten noe – uten å svekke beredskapen for koronasituasjonen.

– Smittetallene for regionen vår har flatet ut, trolig både fordi folk tidlig endret atferd og grunnet tiltakene regjeringen satte i verk 12. mars, sier administrerende direktør Olav Klausen til egen nettside.

Helse Fonna skal nå planlegge for en viss økning i aktiviteten, men foretaket vil ikke kunne gå tilbake til normal drift enda.

Klausen seier dette må skje gradvis og med mulighet for å raskt justere aktiviteten ned igjen dersom en ser en økning i smittetallene igjen.

Tiltakene må ikke skape større problemer enn pandemien

En problemstilling nå er at sykehuskøene kan vokse raskt og at tiltakene kan skape større problemer enn de løser – og pasienter blir skadelidende.

– Det tenker vi mye på, for det kan ikke være slik at pasienter ikke får behandling for en alvorlig sykdom, sier Klausen til Radio Haugaland.

Hør intervjuet på vår Podcast

Flere nyheter: