reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Sykehuset innlandet, Elverum sykehus, har vedtatt å godta boten. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sykehuset Innlandet godtar millionbot etter at feilmedisinert pasient døde

Sykehuset Innlandet er ilagt en foretaksbot på 1 million kroner og må betale erstatning til etterlatte etter at en pasient døde etter feilmedisinering i 2018.

Av NTB | 16.04.2020 16:04:04

Utdanning: Det var i november 2018 at en pasient i 70-årene ved Sykehuset Innlandet i Elverum døde etter å ha blitt feilmedisinert.

Tidligere denne måneden meldte Sykehuset Innlandet at konklusjonen etter etterforskningen var klar: Sykehuset er ilagt en foretaksbot på 1 million kroner, og i tillegg må de betale erstatning til de etterlatte på 450.000 kroner, informeres det om i en pressemelding fra sykehuset. Det skriver Khrono.

Pasienten fikk en sprøyte med det beroligende legemiddelet Heminevrin intravenøst, og ikke i munnen, slik medisinen skulle administreres. Konsekvensen av feilmedisineringen var at pasienten fikk hjertestans og døde. Pasienten var i utgangspunktet på bedringens vei og skulle flyttes til en rehabiliteringspost dagen etter.

Vedkommende som satte sprøyten, var en student fra Høgskolen i Innlandet som hadde praksis ved sykehuset. Studenten hadde ikke tilsyn da sprøyten ble satt.

Sykehuset har vedtatt å godta boten. Også Høgskolen i Innlandet tar avgjørelsen til etterretning.

Administrerende direktør ved Sykehuset Innlandet, Alice Beathe Andersgaard, sier at sykehuset ser svært alvorlig på hendelsen.

– Vi beklager sterkt det som skjedde, det tragiske utfallet hendelsen fikk og belastningen som er påført de pårørende, uttaler Andersgaard.

(©NTB)

Flere nyheter: