reklame for smiaa
Menu
Det er besluttet gul beredskap ved UNN Harstad etter at 45 ansatte er definert som nærkontakter og satt i karantene Foto: Jil Yngland / NTB

Sykehuset i Harstad øker beredskapen etter koronatilfelle

45 medarbeidere er i karantene ved UNN Harstad etter at det onsdag ble påvist korona hos en pasient. Også en ansatt ved UNN Narvik er smittet.

Av NTB | 10.12.2020 18:08:02

Medisin og helse: UNN Harstad opplyser i en pressemelding at de øker beredskapen til gult nivå. Pasienter med time på kirurgisk og ortopedisk avdeling, der den smittede pasienten lå, vil bli kontaktet og få timene sine flyttet.

Torsdag opplyses det også at en ansatt ved UNN Narvik har testet positivt på covid-19.

– Den ansatte, som ikke jobber pasientnært, er nærkontakt med en pasient som i slutten av forrige uke ble utskrevet fra UNN Harstad. Sistnevnte er definert som nærkontakt til den smittede pasienten i Harstad», opplyser Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN).

Den ansatte ved UNN Narvik er nå isolert, og det er iverksatt kartlegging av nærkontakter og smittesporing blant medarbeidere. Så langt er elleve ansatte ved UNN Narvik i karantene – her har samtlige har fått negative resultater på sine hurtigtester.

Ved Harstad har to ansatte ved sykehuset testet positivt for koronavirus gjennom hurtigtest, og disse skal isoleres mens de venter på vanlig test. Noen få pasienter som har vært i nærheten av den smittede pasienten, flyttes over på enerom.

(©NTB)

Flere nyheter: