reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Arkivbilde av Hammerfest sykehus, som nå ikke tar imot pasienter overhodet. OBS fotokredit Foto: Finnmarkssykehuset / NTB

Sykehuset i Hammerfest innfører innleggelsesstopp – alle pasienter sendes til andre sykehus

Sykehuset i Hammerfest innfører innleggelsesstopp for å redusere smittespredningen. Årsaken er at tiltakene fra forrige uke ikke har hatt god nok effekt.

Av NTB | 23.10.2020 17:38:03

Medisin og helse: Samtidig økes beredskapen i hele helseforetaket, opplyser Finnmarkssykehuset i en pressemelding.

– Dette er et scenario vi har sett for oss, og som vi har forberedt oss på. Det er i forkant gjort en solid jobb for å sikre at vi har en god beredskap og ressurser på plass før vi reduserer den gjenværende driften ved sykehuset, sier administrerende direktør Siri Tau Ursin i Finnmarkssykehuset.

Dette gjelder også akuttpasienter, som vil bli stabilisert ved sykehuset før de sendes videre. · Akuttinnleggelser ved barneavdelingen rutes til UNN-Tromsø.

Gravide som har planlagt fødsel i Hammerfest vil bli sendt til Kirkenes eller Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø.

To ekstra ambulansefly blir stasjonert i Finnmark. I tillegg kan bilambulansetjenesten i Vest-Finnmark oppbemannes på kort varsel.

– Pasienter som ligger inne vil i stor grad bli flyttet slik at vi i stor grad tømmer sykehuset. Det er viktig å presisere at situasjonen ikke er blitt så veldig mye mer alvorlig til tross for disse tiltakene, sa Ursin på pressekonferansen ifølge iFinnmark.

Sykehuset i Hammerfest hadde fredag registrert 19 ansatte med koronasmitte, og har 120 ansatte i karantene etter intet smittesporing. Sykehuset har fire inneliggende covid-19-pasienter. Disse blir foreløpig liggende på sykehuset. Andre inneliggende pasienter vurderes utskrevet eller flyttet.

Totalt i Hammerfest kommune var det fredag ettermiddag registrert 29 smittetilfeller.

Inntaksstoppen vil foreløpig vare i to uker og pasienter som skulle vært innlagt ved sykehuset blir istedenfor overført til sykehusene i Alta, Kirkenes og Tromsø.

På en digital pressekonferanse fredag sa Ursin at også et ambulansefly fra Sverige kommer for å hjelpe til med transport av pasienter og at man fortløpende vurderer nye transporttiltak.

Flere nyheter: