Menu
Statsminister Erna Solberg (H) og helseminister Bent Høie (H) letter på sløret overfor Aftenposten og sier at regjeringen foreslår å styrke sykehusene med 6,3 milliarder kroner i statsbudsjettet. Foto: Jil Yngland / NTB

Sykehusene styrkes med 6,3 milliarder kroner i statsbudsjettet for 2021

I statsbudsjettet foreslår regjeringen en engangsbevilgning til sykehusene på 3,7 milliarder kroner. Det foreslås også nær 2,5 milliarder til å øke aktiviteten.

Av NTB | 06.10.2020 19:08:02

Medisin og helse: Videre foreslår regjeringen en bedre og mer langsiktig planlegging av poliklinikkene, inkludert en øremerket pott på 200 millioner kroner til merkantilt personale, lengre planlegging og økt arbeidstid for å ta unna helsekøer, melder Aftenposten.

– Etter denne våren har vi fått økende ventelister igjen. Sykehusene har måttet sette personell i beredskap for å jobbe med covid-19. I 2021 må vi jobbe med å få ned ventetiden, sier statsminister Erna Solberg (H) og helseminister Bent Høie (H) til avisa.

For å knekke ventetiden foreslår regjeringen også å innføre krav til betydelig økning i bruken av video- og telefonkonsultasjoner på permanent basis, samt at sykehusene skal kjøpe mer ledig kapasitet hos private.

(©NTB)

Flere nyheter: