Menu
ARKIVBILDE: Daniel Deniazi

Sykehusene ryster seg for mutert virus

Det er iverksatt nye retningslinjer hos Hele Fonna i forbindelse med utbruddet av det muterte koronaviruset.

Av Egil M Solberg | 24.01.2021 18:20:30

Koronapandemi: Alle som har vært på Østlandet de ti siste dagene må nå testes,

Medarbeidere som har vært på Østlandet i løpet av de ti siste dagene har negativ test før retur til arbeid. De blir også bedt om å benytte munnbind.

De nye retningslinjene

* Innlagte pasienter, pasienter som er på vei inn til sykehuset og/eller som skal ha øyeblikkelig hjelp, skal kartlegges med spørsmål om opphold sør for Trøndelag og øst for Møre og Romsdal, Vestland og Rogaland de siste ti dagene.

Områder som naturlig og geografisk ikke er en del av Østlandet som Sirdal, Hovden og Vågslid/Haukeli regnes ikke til dette området.

* For innlagte pasienter skal det kartlegges også om de har vært i det aktuelle området i tidsrommet. Da må pasienten være isolert og test. Ved negativ test skal isolasjonen oppheves.

* For pasienter som skal til behandling skal en vurdere å utsette behandlingen i ti dager dersom man har vært på Østlandet. En skal teste om det er mulig og negativ test avslutter en eventuell utsettelse i ti dag.

* Medarbeidere som har vært i det aktuelt område i den aktuell tidsperioden skal ha negativ test før retur til arbeid. Ved negativ test skal munnbind uansett brukast i ti dager.

* I alle situasjoner der en ikke kan holde en meter avstand skal både pasienter og medarbeidere benytte munnbind. Inntil videre gjeld dette i to uker.

Det er mulig å bruke åndedrettsvern ved diagnostikk og behandling av pasienter med krevende symptomer og store pleiebehov, særlig i situasjoner det er utbrudd.

Inntil videre gjeld dette i to veker.

Flere nyheter: