Menu
Maria Amelia (til høyre) klemmer niesen Flaviana Silva gjennom en plastbarriere ved eldrehjemmet Casa Clara i Brasils hovedstad Brasilia. Paho, WHOs gren for Nord-, Sør- og Mellom-Amerika, advarer om at mange sykehus i regionen er under sterkt press som følge av en vedvarende oppsving i koronasmitte. Foto: Eraldo Peres / AP / NTB

Sykehusene i Amerika presses av økende koronasmitte

Sykehus i deler av både Nord- og Sør-Amerika er under sterkt press som følge av tiltakende koronasmitte, advarer Den panamerikanske helseorganisasjonen Paho.

Av NTB | 20.01.2021 03:38:13

Medisin og helse: – Rundt om i hele regionen vår, spesielt i Nord- og Sør-Amerika, er det mange sykehus som driver ved full eller nesten full kapasitet, advarer Paho-sjef Clarissa Etienne.

Paho er den regionale delen av Verdens helseorganisasjon (WHO).

Etienne viser til fulle intensivavdelinger, mangel på oksygentanker i enkelte områder og en «vedvarende oppsving» i tilfeller.

– Den siste uka ble det registrert mer enn 2,5 millioner smittetilfeller i regionen – mer enn halvparten av alle globale tilfeller. I den samme perioden mistet 42.000 mennesker fra regionen livet sitt som følge av pandemien, sier hun.

USA, Brasil og Mexico er blant de hardest rammede landene i regionen. USA passerte tirsdag 400.000 koronadødsfall, samme dag som Mexico satte ny toppnotering i antall dødsfall på samme dag, med 1.584.

(©NTB)

Flere nyheter: