Menu
Over 160 vaksinedoser man antok måtte kastes i Kongsvinger, er nå likevel tatt i bruk. Illustrasjonsfoto: Felix Esteban / AP / NTB

Sykehusansatte reddet 161 vaksinedoser fra å bli kastet

Over 160 vaksinedoser man antok måtte kastes i Kongsvinger, er i stedet gitt til frivillige ansatte ved Oslo universitetssykehus.

Av NTB | 14.04.2021 14:34:18

Medisin og helse: I slutten av mars ble det kjent at 161 vaksiner fra Pfizer/Biontech i Kongsvinger ikke var oppbevart i henhold til instruks og derfor trolig måtte kastes.

Nå har dosene likevel blitt tatt i bruk – på frivillige ansatte ved Oslo universitetssykehus (OUS), skriver MittKongsvinger.

Dette ble gjort etter dialog med blant annet Folkehelseinstituttet (FHI), Pfizer og legemiddelverket.

– Dette er off-label og ikke i henhold til protokoll, men det ble altså vurdert til at dosene kan være virksomme likevel, sier rådmann Lars Andreas Uglem. OUS skal måle effekten på sine ansatte.

Ingen pasienter i Kongsvinger er vaksinert med de aktuelle dosene. Kommunen har gått gjennom sine rutiner for å hindre at noe lignende skjer igjen, skriver Glåmdalen, som skrev om saken først.

– Vi håper og tror at dette ikke var helt bortkastet likevel, og at dosene har en virkning for dem som nå har fått vaksinene, sier Uglem.

(©NTB)

Flere nyheter: