Menu
16 koronasmittede beboere ved Metodisthjemmet døde og 67 av de 110 ansatte var ute i karantene i siste halvdel av mars og i april. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sykehjem hadde 54 av 110 ansatte i karantene samtidig

Av 110 ansatte på Metodisthjemmet i Bergen var på et tidspunkt 54 i koronakarantene samtidig. En av fire vikarer hadde ikke helsefaglig utdanning.

Av NTB | 04.05.2020 03:32:33

Medisin og helse: Fylkeslegen har varslet tilsyn av sykehjemmet etter at 16 av 46 beboerne på hjemmet er døde som følge av covid-19, skriver Bergens Tidende. Etter et tilsyn måtte flere av beboerne ved hjemmet flyttes på grunn av begrenset bemanning.

Metodisthjemmet har 110 ansatte som deler på 44 årsverk. I alt har 67 av de ansatte vært i karantene i perioden fra midten av mars til 27. april, og på det verste var 54 ansatte ute i karantene samtidig. Det gjorde bemanningssituasjonen helt prekær.

I samme periode ble det hentet inn 51 nye ansatte for å løse oppgavene ved sykehjemmet. Mange hadde ikke helsefaglig utdanning og fikk opplæring like før første vakt.

– Utfordringen var at det var mange nye medarbeidere grunnet karantenesituasjonen og at det var stor belastning på dem som var kjente på huset, skriver etatsdirektør Anita Wøbbekind Johansen til avisa.

Hun sier at det etter hennes vurdering var forsvarlig drift ved Metodisthjemmet, men at kommunen avventer fylkeslegens vurdering.

(©NTB)

Flere nyheter: