reklame for Sheiken Bowling
Menu
Røde Kors får mange henvendelser fra hyttefolk som har blitt syke og som ønsker hjelp med å komme seg hjem. Her et bilde fra Sjusjøen, som for ordens skyld kun blir brukt som illustrasjonsfoto i denne saken. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Koronasyke ber om hjelp fra Røde Kors

Røde Kors har gjennom helgen blitt kontaktet av syke hyttefolk som ønsker hjelp direkte fra Røde Kors med å komme seg hjem.

Av NTB | 15.03.2020 07:46:40

Medisin og helse: Det skriver Røde Kors i en pressemelding søndag morgen.

Røde Kors nevner utfartsområdene i Viken og Innlandet, hvor henvendelsene har strømmet inn.

– Nå er det mer viktig enn noensinne at folk som kjenner seg syke, går gjennom lokale helsetilbud, slik at de viktigste oppdragene prioriteres, sier landsrådsleder Kjersti Løvik i Røde Kors Hjelpekorps.

Hun forventer flere henvendelser når mange skal reise hjem fra fjellet søndag.

– Vi er i beredskap over hele landet til både leteaksjoner og henteoppdrag, men det må være på oppdrag av de lokale AMK-sentralene som kjenner behovene best, sier Løvik.

Før helgen advarte Røde Kors mot å reise på hytta, både for å unngå å binde beredskap til oppdrag i fjellet og for å redusere smitterisiko.

Statsminister Erna Solberg (H) oppfordret lørdag nok en gang folk til å dra hjem fra hyttene sine, og hun advarte samtidig at om nødvendig vil Sivilforsvaret bli kalt inn for å oppsøke folk på hyttene og råde dem til å reise hjem.

(©NTB)

Flere nyheter: