Menu
En småsyk Magnus Carlsen viste styrke mot Anish Giri søndag. Foto: Carina Johansen / NTB

Syk Magnus Carlsen slo tilbake – knuste Giri

En syk Magnus Carlsen revansjerte seg for lørdagens tap i Champions Chess-turneringen i Oslo og beseiret Anish Giri allerede etter tre partier søndag.

Av NTB | 24.04.2022 21:19:29

Sport: Etter remis i det første partiet allerede etter 21 trekk vant Carlsen med hvite brikker i et parti som ble avgjort etter 66 trekk, og deretter slo han nederlenderen også med svarte brikker. Det partiet var over etter 53 trekk, og da var kampen også over.

Carlsen var svært redusert av sykdom da han tapte for Le Quang Liem lørdag, og han fortalte at han fortsatt er langt fra frisk.

– Jeg har ikke regnet en eneste variant ordentlig i dag. At jeg klarte å vinne likevel er fint, sa han til TV 2.

– I 2. parti gjorde han (Giri) en del dårlige valg. Det siste partiet var komplisert, og det var sikkert bedre for ham lenge. Jeg la press på ham på klokka og tenkte at det får gå som det går. Jeg spilte det som så riktig ut for meg. Det er ikke noe å anbefale for folk som vil bli bedre i sjakk, men det funket for meg i dag.

– Jeg fikk avsluttet matchen ett parti tidligere, og da får jeg litt mer hvile, sa Carlsen.

Det spilles sju dager på rad i turneringen, og spilleren med flest poeng blir vinner. Carlsen har to trepoengere så langt.

Carlsen tror ikke han vil være helt frisk når han møter til kamp mot inderen.

– Nei, men det er iallfall et håp om at jeg er friskere.

De åtte deltakerne er samlet i Oslo, men turneringen avvikles likevel digitalt.

Carlsen har vunnet årets to første Champions Chess-turneringer. I den tredje, som er den første majorturneringen, slo han polske Jan-Krzysztof Duda i første runde, men tapte for vietnamesiske Le i den neste. Han var svært redusert av sykdom lørdag. Også søndag var han preget, men da viste han styrke ved skjermen.

Mandag møter han 16-årige Rameshbabu Praggnanandhaa fra India, som leder turneringen etter å ha imponert stort. Tre dager på rad har han avgjort allerede i tredje parti.

(©NTB)