Menu
Maren Lundby kom hjem fra VM med ett gull, to sølv og en bronse. Hun er blitt syk og drar ikke til Russland for verdenscupavslutningen. Foto: Geir Olsen / NTB

Syk Lundby dropper verdenscupavslutningen

Verdensmester Maren Lundby hangler og velger derfor å stå over kvinnenes verdenscupavslutning i hopp i Russland.

Av NTB | 17.03.2021 09:08:21

Sport: Lundby tok gullet i storbakken i Oberstdorf. Sykdom setter nå en stopper for de siste rennene i Russland.

– Etter VM fikk jeg en fin utladning, og de siste dagene har jeg ikke følt meg i toppslag. Det er ikke snakk om korona, men formen er ikke noe særlig. Derfor må jeg bli hjemme fra Russland-turen. Veldig kjedelig, men jeg tar ingen sjanser nå, sier Lundby.

Ved siden av gullet tok hun også to sølv og en bronse under VM i Oberstdorf.

– Jeg må ta med meg at jeg klarte hovedmålet mitt i VM, og begynner med en gang å legge en god plan inn mot OL-sesongen som forhåpentlig også toppes med skiflyging i Vikersund, fortsetter OL-mesteren fra 2018.

Uten Lundby blir Silje Opseth Norges fremste kort i Nizjnij Tagil og Tsjajkovskij. Hun er med i kampen om sammenlagtkula.

– Silje vet nå at hun kan vinne hopprenn, hun har tatt steget, og om hun fortsetter å sette prestasjon i fokus, er det ingen som skal føle seg trygge på den russiske tundraen. Det ryktes om hemmelig egentrening på nedslag som varer lenge nok, sier landslagstrener Christian Meyer.

I tillegg til Opseth skal Thea Minyan Bjørseth, Anna Odine Strøm og Frida Berger i aksjon. Berger tar Lundbys plass i troppen.

(©NTB)

Flere nyheter: