reklame for Utvik Autoservice
Menu
Maren Lundby kom hjem fra VM med ett gull, to sølv og en bronse. Hun er blitt syk og drar ikke til Russland for verdenscupavslutningen. Foto: Geir Olsen / NTB

Syk Lundby dropper verdenscupavslutningen

Verdensmester Maren Lundby hangler og velger derfor å stå over kvinnenes verdenscupavslutning i hopp i Russland.

Av NTB | 17.03.2021 09:08:21

Sport: Lundby tok gullet i storbakken i Oberstdorf. Sykdom setter nå en stopper for de siste rennene i Russland.

– Etter VM fikk jeg en fin utladning, og de siste dagene har jeg ikke følt meg i toppslag. Det er ikke snakk om korona, men formen er ikke noe særlig. Derfor må jeg bli hjemme fra Russland-turen. Veldig kjedelig, men jeg tar ingen sjanser nå, sier Lundby.

Ved siden av gullet tok hun også to sølv og en bronse under VM i Oberstdorf.

– Jeg må ta med meg at jeg klarte hovedmålet mitt i VM, og begynner med en gang å legge en god plan inn mot OL-sesongen som forhåpentlig også toppes med skiflyging i Vikersund, fortsetter OL-mesteren fra 2018.

Uten Lundby blir Silje Opseth Norges fremste kort i Nizjnij Tagil og Tsjajkovskij. Hun er med i kampen om sammenlagtkula.

– Silje vet nå at hun kan vinne hopprenn, hun har tatt steget, og om hun fortsetter å sette prestasjon i fokus, er det ingen som skal føle seg trygge på den russiske tundraen. Det ryktes om hemmelig egentrening på nedslag som varer lenge nok, sier landslagstrener Christian Meyer.

I tillegg til Opseth skal Thea Minyan Bjørseth, Anna Odine Strøm og Frida Berger i aksjon. Berger tar Lundbys plass i troppen.

(©NTB)

Flere nyheter: