Menu
Fra og med lørdag blir alle forretninger i Sydney i Australia som ikke regnes som essensielle, beordret til å stenge. Foto: Rick Rycroft / AP / NTB

Sydney med enda strengere koronarestriksjoner

Australias største by strammer ytterligere inn på restriksjonene etter at det lørdag ble rapportert om 111 nye smittetilfeller. Dagen før var tallet 97.

Av NTB | 17.07.2021 10:39:10

Medisin og helse: Trass strenge restriksjoner og en tre uker lang nedstengingen i Sydney og områdene rundt, har det ikke lykkes å få kontroll på det nyeste smitteutbruddet.

Fra og med lørdag blir alle forretninger som ikke regnes som essensielle, beordret til å stenge. Arbeidet ved byens byggeplasser blir satt på pause, barer og restauranter stenges, og det samme gjelder en rekke sportsaktiviteter.

Byens om lag fem millioner innbyggerne får bevege seg maksimalt ti kilometer fra sitt hjem. De blir bedt om å jobbe hjemmefra og om å kun gå ut dersom de trenger mat, medisiner eller å besøke en lege.

– Det er ikke godt for oss å trå vannet, som er det vi gjør nå. Vi har til en viss grad stabilisert utbruddet, men vi har ikke klart å bryte kurven, sier delstatsminister i New South Wales Gladys Berejiklian.

Folk som bor i såkalte virus-hotspots får ikke forlate sine nabolag med mindre de jobber i en nødetat eller i helsevesenet.

(©NTB)

Flere nyheter: