Menu
Iga Swiatek kunne løfte pokalen som det synlige beviset på at hun hadde vunnet Roland Garros for andre gang. Foto: AP Photo/Christophe Ena

Swiatek overlegen i Roland Garros-finalen – tok sin andre Grand Slam

Iga Swiatek (21) viste igjen hvorfor hun er verdens beste tennisspiller da hun kjørte over Cori «Coco» Gauff (18) i Roland Garros-finalen.

Av NTB | 04.06.2022 16:31:01

Sport: Det amerikanske supertalentet Gauff kjempet hardt, men den polske verdenseneren Swiatek var overlegen fra start til slutt på veien mot sin andre Grand Slam-tittel med sifrene 6-1, 6-3.

– Å vinne denne tittelen for to år siden var helt utrolig. Jeg hadde ikke forventet det. Denne gangen jobbet jeg hardt og gjorde alt for å komme hit, selv om det var ganske tøft og presset var stort, sa Swiatek etter å ha løftet pokalen som det synlige beviset på at hun hadde vunnet sin andre Grand Slam.

Swiatek fikk en god start på Roland Garros-finalen da hun brøt Gauffs serve i første game. Polakken fortsatte å presse det unge talentet, og hun vant det første settet komfortabelt 6-1.

Gauff fikk en bedre start på det andre settet da hun gjorde som konkurrenten og brøt serven i første game. 18-åringen kjempet en god kamp, men måtte til slutt gi tapt på sifrene 6-3.

Verdenseneren vant dermed sin andre Grand Slam. Den første kom i Roland Garros 2020, hvor hun slo amerikanske Sofia Kenin med sifrene 6-4, 6-1 i finalen.

Etter seieren rettet Swiatek blikket mot krigen i Ukraina til stående applaus fra publikum.

– Vær sterke, for verden er fortsatt her. Jeg hadde håpet krigen skulle være over da vi kom hit, men ja … Jeg slutter ikke å håpe, sa hun.

Polakken på sin side kunne løpe opp på tribunen. Der var det storfint besøk av blant annet den polske fotballstjernen Robert Lewandowski.

– Dette er første gang for meg, så jeg skal prøve å komme meg gjennom dette. Først må jeg gratulere Iga. Du fortjente virket dette. Jeg vil også takke teamet mitt. Unnskyld for at jeg ikke klarte å vinne i dag, sa Gauff og tørket tårene oppe på podiet.

– Jeg vil gratulere deg, for du har gjort en fantastisk jobb. Du utvikler deg hele tiden. Du kommer til å vinne en dag, det er jeg helt sikker på, svarte Swiatek da hun fikk mikrofonen noen minutter senere.

De to unge tennisprofilene har tidligere spilt mot hverandre to ganger, og Swiatek gikk av med seieren i begge kampene. Sist de møttes var i Miami Masters.

Men skal vi tro polakken, er ikke dette noe hun har fokusert mye på.

– Jeg tenker ikke noe på det. Helt ærlig tror jeg at «sky’s the limit», og at jeg kan gå enda lengre, sa Swiatek til CNN etter åttedelsfinalen.

Etter finaletapet var det en tydelig preget Gauff som ble stående på grusbanen med tårer i øynene. Ungjenta hadde aldri før kommet lenger enn åttedelsfinale i en Grand Slam, men var likevel veldig skuffet etter tapet mot Swiatek.

Med triumfen i Roland-Garros slo 21-årige Swiatek den legendariske rekorden til Serena Williams på 34 strake seirer.

(©NTB)