Menu
Iga Swiatek fortsetter å herje på tennisbanen. Onsdag gikk hun videre til semifinale i Roland-Garros. Foto: Thibault Camus / AP / NTB

Swiatek enkelt videre i Roland-Garros – russisk motstand venter i semifinalen

Verdensener Iga Swiatek hadde få problemer med å slå Jessica Pegula i kvartfinalen av Roland-Garros onsdag. I semifinalen møter hun russiske Darja Kasatkina.

Av NTB | 01.06.2022 16:16:24

Sport: Swiatek slo Pegula med settsifrene 6-3, 6-2 og forlenget sin seiersrekke til 33 kamper. 21-åringen har ikke tapt en kamp siden februar og har vunnet fem titler siden hun sist tapte en tenniskamp.

Den polske verdenseneren vant Roland-Garros i 2020 og er storfavoritt til å vinne turneringen igjen. I semifinalen møter hun Darja Kasatkina, som vant over Veronika Kudermetova tidligere på dagen i en helrussisk duell.

Russiske utøvere får ikke lov til å stille i Wimbledon til sommeren grunnet hjemlandets krigshandlinger i Ukraina. I Roland-Garros har de derimot fått tillatelse til å delta, men uten å representere Russland.

I det helrussiske kvartfinaleoppgjøret var det Kudermetova som klarte å bryte motstanderen først, men Kasatkina slo tilbake og vant det første settet. Et jevnspilt andre sett gikk til tiebreak, der Kasatkina nok en gang trakk det lengste strået. Hun vant til slutt 6-4, 7-6 (7-5).

(©NTB)