reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Kari Elisabeth Kaski (SV) i vandrehallen på Stortinget. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

SVs kriseforslag: 20 milliarder til å gjenreise Norge

SV kommer nå med sitt motbud til regjeringens varslede krisepakke. Partiet foreslår en motkonjunkturpott på 20 milliarder kroner for å få hjulene i gang igjen.

Av NTB | 29.05.2020 10:03:07

Økonomi og næringsliv: – Vi trenger en stor motkonjunktursatsing for å få fart på økonomien, sier SVs finanspolitiske talskvinne Kari Elisabeth Kaski til NTB.

SVs standpunkt er at denne pakken bør innrettes slik at de store kanonene brukes til omstilling av norsk økonomi i grønn retning, forklarer hun.

– Og så trenger vi en garanti for å sørge for at forskjellene i Norge ikke øker. Vi er veldig bekymret for at de sosiale forskjellene vil øke i kjølvannet av denne krisen, slik vi også har sett i tidligere økonomiske kriser, sier Kaski.

De 20 milliardene i motkonjunktursatsingen skal gå til oppgradering av bygg, installasjon av solceller og til jernbane, veier og havner.

– Vi vil bruke store summer på å holde anleggsbransjen i gang. Vi får mange meldinger nå om at boligbygging og andre prosjekter stopper opp rundt omkring i landet, både på grunn av usikkerhet og lavere budsjetter i kommunene, sier Kaski.

SV foreslår i tillegg et grønt investeringsprogram på 10 milliarder kroner.

– Det som har kommet fra regjeringen så langt, er veldig smått sammenlignet med den satsingen vi satser opp, sier Kaski.

(©NTB)

Flere nyheter: