Menu
Visepresident Sverre Myrli (Ap) ble ikke valgt som ny presidentkandidat av partiet, men ønsket å fortsette i presidentskapet. Foto: Heiko Junge / NTB

Sverre Myrli (Ap) hardt ut mot partiet etter å ha blitt vraket som visepresident: – Uverdig spill

Arbeiderpartiets Sverre Myrli går hardt ut mot eget parti, etter at han ble vraket fra presidentskapet for å gjøre plass til partikollega Masud Gharahkhani.

Av NTB | 24.11.2021 12:00:39

Politikk: – Det har vært et spill, og jeg vil kalle det et uverdig spill, sier Myrli og kritiserer prosessen internt i Arbeiderpartiet i valget av nytt presidentskap på Stortinget.

Myrli, som var Stortingets fjerde visepresident, blir vraket fra posten. Partiet foreslår Masud Gharahkhani som stortingspresident etter at Eva Kristin Hansen gikk av tirsdag. Kari Henriksen foreslås som visepresident.

Arbeiderpartiet har gjort det klart at de ønsker én av hvert kjønn til sine to plasser i presidentskapet.

– Jeg syns det er uheldig at man begynner å grave i fortiden og sette ut rykter. Det er fryktelig skadelig for et parti. Jeg hadde trodd at vi nå var over det, men noen er tydeligvis ikke ferdig med det, fortsetter han.

Det Myrli reagerer på, er at et kjæresteforhold fra hans tid i AUF er blitt brakt på banen i forbindelse med valgprosessen i Arbeiderpartiets stortingsgruppe. Som 26-åring var han da sammen med en 18-åring, noe Myrli betegner som helt uproblematisk.

– Etter min mening var det helt vanlig forhold mellom to unge mennesker. Det er bekreftet av den det gjelder, sier han.

Bakgrunnen for rokeringene er at Eva Kristin Hansen gikk av da politiet åpnet etterforskning i pendlerboligsaken. Ifølge administrasjonen på Stortinget er Hansen blant dem som har fått pendlerbolig på feil grunnlag, noe hun selv ikke er enig i.

– Jeg reagerer på virkemidlene som har blitt brukt, at det er blitt framsatt det jeg vil kalle rykter om meg. Det syns jeg var unødvendig. Det hadde vært greiere om man hadde sagt at nå stokket vi kortene på nytt, og nå bytter vi mannskap. Det kan være gode grunner for å gjøre, og det hadde jeg hatt null problemer med, sier Myrli.

Myrli avkrefter at han hadde ønske om å bli president, men sier han ønsket å fortsette som visepresident. Han sier han nå ser fram til andre oppgaver på Stortinget, som menig medlem i en fagkomité.

(©NTB)

Flere nyheter: