reklame for Sheiken Bowling
Menu
Zlatan Ibrahimovic og landslagssjef Janne Andersson (t.h) snakker sammen under en trening i mars. Foto: Janerik Henriksson / TT / NTB

Sveriges landslagssjef: – Zlatan spiller ikke EM

Sverige fikk lørdag servert den fryktede Zlatan Ibrahimovic-nyheten. Spissveteranen spiller ikke EM på grunn av en kneskade.

Av NTB | 15.05.2021 15:10:29

Sport: Ibrahimovics EM-nei toppet hos alle de store nettavisene i Sverige. 39-åringen var sett på som mannen som kunne skape litt ekstra svensk magi i sluttspillet til sommeren.

I en pressemelding opplyser Milan at Ibrahimovic må gjennomgå en «konservativ behandling» i seks uker etter en smell i kneet nylig. Serie A-klubben utdyper ikke hva den legger i det begrepet.

– Han har dessverre meddelt at skaden stopper ham fra å delta i EM. Det er jo trist både for Zlatan og oss. Jeg snakket med Zlatan i dag (lørdag). Jeg håper han snart er tilbake på banen igjen, sier Sveriges landslagssjef Janne Andersson ifølge Aftonbladet og Expressen.

Sverige starter EM mot Spania 14. juni. Siste gruppekamp går ni dager senere. Deretter er det utslagsrunder.

Ibrahimovic hinket av banen med knetrøbbel i 3-0-seieren over Juventus sist helg. Undersøkelser har slått fast at han ikke har skader på leddbånd.

Ibrahimovic fyller 40 år 3. oktober. Hans comeback i EM var sett på som et skikkelig krydder for mesterskapet, men nå kan han glemme disse planene.

Ibrahimovic takket ja til et landslagscomeback tidligere i år etter nesten fem sesongers pause.

Den italienske journalistprofilen Gianluca Di Marzio meldte tidligere lørdag at EM ikke skal være i fare for Sveriges spissveteran. Han hevdet at Zlatan skal bruke de tre neste ukene til rehabilitering, men understreket at han ville bli klar til mesterskapet.

(©NTB)