Menu
Sosialminister Lena Hallengren, her på en tidligere pressekonferanse i november, varslet onsdag at de nåværende koronarestriksjonene fortsetter i to uker til. Foto: Jessica Gow / TT / NTB

Sveriges koronarestriksjoner fortsetter i to uker til

Koronarestriksjonene i Sverige fortsetter i to uker, til 9. februar, på grunn av ekstremt stor smittespredning, varsler sosialminister Lena Hallengren.

Av NTB | 26.01.2022 13:36:53

medisin og helse: – Vi har nå ekstremt stor smittespredning, sa Hallengren på en pressekonferanse onsdag.

Hun viste til at omikronvarianten medfører store konsekvenser for samfunnskritisk virksomhet og understreket betydningen av å bremse spredning ved å minske kontakt mellom folk. Vaksineringstakten må økes, fortalte hun også.

– Restriksjonene fortsetter i 14 dager. Hvis vi da har stabilisering og mer vaksinering, kan vi deretter ta ned restriksjonene, sa Hallengren.

Hun varslet at situasjonen følges tett.

– Vi vil følge nøye med på situasjonen og vurdere hvilke restriksjoner det kan dreie seg om, og i hvilken takt en avvikling av restriksjoner kan skje, sa hun.

83,4 prosent av befolkningen over tolv år er vaksinert med to doser i Sverige, mens 43,4 prosent av befolkningen over 18 år er vaksinert med en tredje dose, melder SVT.

De siste sju døgnene er det registrert over 270.000 nye smittetilfeller i Sverige. Det er vanskelig å anslå mørketall, men Folkhälsomyndighetens vurdering er at minst en halv mennesker i uken smittes. Helsemyndighetene regner med at Sverige når en smittetopp i løpet av de nærmeste ukene.

– Smittespredningen har nådd nivåer som vi aldri tidligere har sett i Sverige, sa Folkhälsomyndighetens generaldirektør Karin Tegmark Wisell på onsdagens pressekonferanse.

(©NTB)

Flere nyheter: