Menu
Det svenske landslaget vil ikke spille en eventuell VM-kvalifiseringskamp i Russland. Her under en landskamp mot Norge i 2019. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sveriges fotballhelter vil ikke spille VM-kvalik i Russland: – Helt utenkelig

Det svenske fotballandslaget vil ikke spille en eventuell playoffkamp i VM-kvalifiseringen i Russland, skulle begge lag ta seg videre fra første runde.

Av NTB | 24.02.2022 12:01:17

Sport: Sverige skal møte Tsjekkia i sin semifinale, mens Russland møter Polen. Vinnerne av de to kampene skal møtes til en finale der vinneren blir klar for VM-sluttspillet i Qatar senere i år.

Det svenske fotballforbundet sier ifølge nyhetsbyrået TT at det ikke er aktuelt å stille til en eventuell finalekamp mot Russland på russisk jord. Vinner både Sverige og Russland, er kampen satt opp til å gå i Moskva.

– I dag kjennes det helt utenkelig, sier fotballpresident Karl-Erik Nilsson torsdag.

Han sier videre at de venter på beskjed fra Det internasjonale fotballforbundet (Fifa), samt Det europeiske fotballforbundet (Uefa) på hva som eventuelt skal skje.

– Vi vil følge utviklingen for hver dag, sier han.

Lagene har på forhånd blitt enige om at de skal møtes til en treningskamp om begge ryker ut av VM-kvalifiseringen. Sverige vil trolig heller ikke spille den kampen, skulle situasjonen oppstå.

(©NTB)