Menu
De svenske håndballjentene feirer uavgjort mot Frankrike i OL-håndballen. Foto: Sergei Grits / AP / NTB

Sverige topper gruppa i OL-håndballen etter uavgjort mot Frankrike

Sverige leverte sterkt mot gullfavoritt Frankrike i kvinnenes OL-turnering i håndball, og berget poeng med 28-28. Nå er Sverige gruppeleder.

Av NTB | 30.07.2021 14:55:05

Sport: – Det ser kjempebra ut, sa svensken Nathalie Hagman etter kampen. Frankrike er en av gullfavorittene, og hadde mye å spille for mot Sverige. De franske stjernene kjempet innbitt for å ta seieren, men i de aller siste sekundene av kampen reddet Sverige uavgjort takket være keeperhelt Jessica Ryde.

– Det er en kamp som svinger, men en veldig morsom kamp og kult for Jessica å redde den straffen, sa Hagman.

Frankrike har vunnet 17 av 20 kamper mot Sverige på 2000-tallet, men klarte altså ikke å gjøre det samme i OL. Carin Strömberg banket inn sju mål for svenskene, og sørget for flere utvisninger til de franske spillerne.

På det meste ledet Frankrike med fem mål i første omgang, men til pause var stillingen 17-16 til Frankrike. I andre omgang viste Ryde seg som en klassekeeper, og i sluttsekundene reddet hun en straffe.

Sverige har fem poeng og gode muligheter til å gå til kvartfinale. Etter tre kamper ligger Frankrike på femteplass med tre poeng i gruppa der bare de fire beste går videre.

(©NTB)

Flere nyheter: