Menu
Sverige er klar for semifinale i EM med seieren over Belgia fredag. Foto: Jon Super / AP / NTB

Sverige slo heroiske Belgia 1-0 med overtidsscoring – møter England i semifinalen i EM

Sverige slet lenge mot Belgias heroiske forsvar, men til slutt fant svenskene målet og vant 1-0 i kvartfinalen i EM. I semifinalen venter vertsnasjonen England.

Av NTB | 22.07.2022 23:00:42

Sverige har som mål å vinne hele turneringen, og etter én uavgjort og én seier i de to første kampene i gruppespillet, knuste de Portugal 5-0 som oppvarming til kvartfinalen.

Men selv som store favoritter slet svenskene med å finne nettet mot Belgia. Spesielt satte Filippa Angeldahl Belgias keeper Nicky Evrard på flere store prøver. Hun holdt sammen med forsvaret nullen lenge, men etter 92 minutter måtte de gi tapt tross heroisk innsats.

Linda Sembrant fikk stå alene i feltet og banke ballen i opp i nettaket til ellevill jubel fra gulkledde både på banen og tribunen.

I semifinalen venter England, som måtte kjempe seg forbi Spania i kvartfinalen. Etter å ha ligget under 0-1 med ti minutter igjen, utlignet de før de avgjorde i ekstraomgangene. Kampen spilles i Sheffield tirsdag.

Det måtte de slite for.

Belgia viste seg i starten av oppgjøret og skapte noen sjanser. Ingen satte likevel Hedvig Lindahl på store prøver. Deretter tok Sverige mer og mer over og skapte enorme muligheter uten å finne nettet.

Etter hvilen fortsatte Sverige å presse, og etter 72 minutter var Balckstenius igjen i fokus, men headingen fra kloss hold ble mesterlige slått unna av Evrard.

Men så måtte de gi tapt. Etter litt rot i feltet etter en dødball, hamret Sembrant Sverige til semifinale.

Sverige kom til kampen uten sitt vanlige backpar. Både venstreback Jonna Andersson og høyreback Hanna Glas var ute grunnet koronasmitte. Likevel var Sverige store favoritter til å ta seg til semifinale.

Etter 25 minutter fikk Stina Blackstenius en scoring annullert for offside. Belgias forsvar sto imot det som kom og holdt kampen målløs til pause.

(©NTB)

Flere nyheter: