Menu
António Areia i skuddet for Portugal i overkjøringen av Sverige i håndball-EM fredag. Foto: Johan Nilsson, TT via AP / NTB scanpix

Sverige knust av Portugal, møter Norge med kniven på strupen

Sverige fikk juling av Portugal i håndball-EM fredag og er nødt til å slå Norge søndag om det ikke skal bli fiasko i mesterskapet på hjemmebane.

Av NTB | 17.01.2020 22:39:46

Sport: Det portugisiske laget som ble toer bak Norge i gruppespillet herjet vilt med svenskene foran et sjokkert hjemmepublikum i Malmö og vant hele 35-25.

– Det er katastrofe. Det er ingen måte å rettferdiggjøre dette. Det går an å tape, men det avhenger av hvordan man taper, og dette var ikke akseptabelt, sa Linus Arnesson til TT.

– Vi må vise oss mye bedre enn dette foran fansen og det svenske folk. Vi er på hjemmebane, og da må vi spille som vi er det.

Portugiserne har allerede sendt stormakten Frankrike ut av mesterskapet og øyner etter fredagens oppvisning semifinaleplass i turneringen.

Uten skadde Albin Lagergren haltet Sveriges angrepsspill stygt, og fredag gikk det nesten fem minutter før hjemmelaget fikk ballen i mål. Hjemmelaget bet seg fast og var til og med i ledelsen på 6-5 og 7-6, men da Portugal tok ledelsen 8-7 etter snaut 14 minutter var det for godt.

Portugal ledet 15-12 ved pause.

Det ble stillere og stillere på tribunen i takt med at handlingslammede svensker ble overkjørt av portugiserne utover i den andre omgangen. Etter hvert var det brutal klasseforskjell på lagene.

– Vi fikk ikke tak i dem. Det var luker overalt i forsvaret. Vi fikk aldri grep om kampen, og de dro bare fra oss. Vi gjorde en av våre dårligste forsvarskamper på veldig lenge, og det er synd at det skjedde akkurat i dag, sa Jim Gottfridsson.

På papiret lever Sveriges semifinalehåp iallfall til søndagens kamp mot ubeseirede Norge, men ut fra prestasjonene så langt er det svært lite som taler for svensk poeng i den kampen.

Norge og Slovenia har fire poeng hver, Portugal og Ungarn to hver, mens Sverige og Island er poengløse.

Mange tilskuere forsvant fra hovedrundekampene i Malmö da verdensmester Danmark sensasjonelt ble slått ut i gruppespillet. Søndag kan også Sverige være utslått, og det vil gå ytterligere ut over publikums interesse for kampene i Malmö og for semifinaler og finale i Stockholm.

– Vi får ikke skikk på forsvarsspillet, og de kommer for lett til mål. Vi må heve oss i 2. omgang, sa Daniel Pettersson til TV6 i pausen. Slik ble det ikke.

Da Sveriges landslagssjef Kristján Andrésson tok timeout ti minutter før slutt, var det ikke for å samle laget til en sluttspurt som kunne gi seier. Det sto 29-20, og publikum begynte å forlate arenaen.

(©NTB)

Flere nyheter: