Menu
Emil Forsberg (til v.) og landslagssjef Janne Andersson (i midten) under Sveriges pressekonferanse, der det ble snakket mye om Erling Braut Haaland. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sverige-kapteinen: – En utfordring å møte Haaland

Det var mye snakk om Erling Braut Haaland på Sveriges pressekonferanse før søndagens nasjonsligakamp. Lagkaptein Emil Forsberg gleder seg til å møte ham.

Av NTB | 04.06.2022 15:31:00

Sport: – Haalands statistikk taler sitt tydelige språk, han er en målmaskin. Vi må se det som en utfordring å stoppe ham. Det blir «kul», sa han.

Landslagssjef Janne Andersson la ikke skjul på at han gir Haaland ekstra oppmerksomhet i forberedelsene til kampen.

– Vi kommer til å prate om ham i kveld og vise bilder. Vi har vist noe allerede. Jeg tror alle lag som møter ham gjør grep for å stoppe ham, men med hans fysikk og spilleforståelse kommer han til å gjøre mål i framtiden uansett, sa han.

– Han har hele pakken. Han er sterk, eksplosiv og smart. Vi kan ikke sette elleve mann på Erling, men vi må ta det som en utfordring å stoppe ham sammen, sa Forsberg.

– Vi gleder oss til et nordisk derby, og vi vil vinne.

– Norge har flere som gjør det bra, og jeg er veldig imponert av Ødegaard. Han må ikke få for mye rom til å bruke venstrefoten sin, sa Andersson, som også trakk fram Sander Berge og Joshua King.

Svenske journalister nevnte at Norge i tillegg til å regjere i vintersport nå gjør det bedre enn Sverige også i tennis, og spurte landslagssjefen om de norske skal få gå forbi i fotball også.

– Ja, de er bra. De har mange spillere på høyt nivå og en dyktig trener i Ståle Solbakken. De har også hatt tid på seg til å sette sin måte å spille, mens vi er i en annen fase, sa Andersson, som i torsdagens 2-0-seier i Slovenia benyttet sin nye 4-3-3-formasjon for første gang.

– Jeg vil ikke si om de går forbi oss eller ei. De har et godt lag, men det har vi også.

– Vi tømte oss litt for ofte i ambisjonen om å angripe. Gjør vi det mot Norge, blir vi straffet, for det er et hvassere lag enn Slovenia.

Andersson har fått flere skadeforfall under samlingen, men det var ingen nye å melde om lørdag. Han hadde 23 spillere i aksjon under treningen på kamparenaen. Etterpå kunne han melde at Alexander Milosevic, som klaget over vondt kne etter innhoppet mot Slovenia, er kampklar.

Andersson mener en nøkkel vil bli å hindre at Haaland får ballen i situasjonene han liker best. Da handler det også om Martin Ødegaard.

Landslagssjefen sa at laget må ha bedre balanse enn i kampen mot Slovenia, der hjemmelaget fikk store kontringssjanser uten å makte å utnytte dem.

(©NTB)