reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Norwegian-flyene ble satt på bakken på Gardermoen under koronakrisen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sverige avviser Norwegians søknad om statlig kredittgaranti

Flyselskapet Norwegian har fått avvist sin søknad om kredittgaranti i Sverige, skriver Dagens Næringsliv og E24.

Av NTB | 18.08.2020 07:52:59

Økonomi og næringsliv: Riksgälden, som er den svenske statens sentrale finansforvaltning, opplyser om avslaget i en melding tirsdag, skriver Dagens Næringsliv.

Den statlige forvaltningsmyndigheten gir kredittgarantier for nye lån til flyselskaper etter oppdrag fra den svenske regjeringen, opplyser E24.

Riksgälden mener det ved utgangen av 2019 var en høy risiko for at Norwegian ikke ville være i stand til å oppfylle sine økonomiske forpliktelser.

– Selskapet er derfor ikke ansett som økonomisk forsvarlig per 31. desember 2019, skriver Riksgälden.

– Norwegian har i flere år bidratt til økt konkurranse i svensk luftfart og reiseliv, skapt mange nye arbeidsplasser og økonomisk vekst. Før covid-19 lammet luftfarten, hadde Norwegian om lag 1.000 ansatte i Sverige og fraktet over en million utenlandske reisende til landet, noe som hvert år bidro til over 7 milliarder kroner i omsetning, sier Sandaker-Nielsen til NTB.

Riksgälden ga i begynnelsen av mai en kredittgaranti på 1,5 milliarder svenske kroner til SAS, skriver Dagens Næringsliv.

Lånene blir gitt til selskaper som hovedsakelig har sin virksomhet i Sverige og som har svensk luftfartstillatelse.

Informasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian reagerer på det han mener er en forskjellsbehandling etter at SAS har fått redningspakke fra Sverige og Danmark.

(©NTB)

Flere nyheter: