reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Svensker er den gruppen i befolkningen som tester seg mest for koronasmitte i Norge. Det er samtidig bare 2 prosent av dem som er smittet. Foto: Jil Yngland / NTB

Svensker i Norge tester seg mest for koronaviruset

De siste tallene fra Folkehelseinstituttet viser at over 2,3 millioner har testet seg for koronaviruset. De som tester seg mest her i landet, er svensker.

Av NTB | 03.12.2020 03:53:04

Medisin og helse: Testing er det første og viktigste­ tiltaket til helsemyndighetene for å holde kontroll på pandemien, og tallene fra Folkehelseinstituttet viser at de som har testet seg desidert mest i landet siden sommerferien, faktisk er våre naboer svenskene, skriver Aftenposten.

Bare 2 prosent av svenskene som testet seg, var smittet. Sammenlignet med det høye smittenivået i Sverige, er dette veldig lave tall. Andelen positive blant svensker i Norge er under landsgjennomsnittet.

En av forklaringene på at så mange fra Sverige tester seg, er at mange av dem jobber i helsevesenet. Helsepersonell tester­ seg langt mer enn resten av befolkningen.

Dansker i Norge tester seg også mer enn norskfødte. Andelen som tester positivt er omtrent den samme som for norskfødte.

Tyskere, serbere, irakere, amerikanere og pakistanere i Norge tester seg omtrent like mye som norskfødte.

Blant innvandrere født i Pakistan som testet seg, var det 11 prosent som testet positivt, men samtidig er pakistanskfødte blant gruppene som har testet seg mest siden i sommer. .

Andelen som tester seg er lavest blant innvandrere født i Vietnam, Litauen, Latvia, Thailand, Eritrea, Romania, Syria og Tyrkia. Blant de fra Romania, Tyrkia og Syria er andelen som tester positivt meget høy, viser tallene­.

FHI mener myndighetene må sette inn en rekke tiltak for å øke testingen blant innvandrere.

(©NTB)

Flere nyheter: