Menu
Systembolaget i Strømstad har ikke hatt like mange norske besøk i år, men totalt har likevel alkoholsalget i Sverige økt i løpet av pandemien. Illustrasjonsfoto: Geir Olsen / NTB

Svenskene har ikke sett noen grunn til å sprette champagnekorkene i år

Koronafaste svensker har kjøpt 12 prosent mer fra Systembolaget målt i ren alkohol i år enn i fjor. Salget av musserende vin har derimot dalt.

Av NTB | 23.12.2020 05:53:13

Økonomi og næringsliv: Tallene stammer fra januar til september, og økningen på 4,3 millioner liter ren alkohol er i forhold til samme periode i fjor.

Systembolaget mener derimot ikke at svensker har drukket mer enn før, men at salget har økt ettersom flere har vært hjemme i Sverige og utesteder har vært delvis stengt.

Systembolagets direktør Magdalena Gerger sier at de har gjort undersøkelser som viser at svenskene ikke drukner koronasorgene i flasker fra Systembolaget.

– Alkohol er et risikoprodukt, og en stor risikofaktor i samfunnet. Vi og andre har gjort flere undersøkelser og analyser, sier hun.

Men svenskene har endret drikkevaner på ett område: Salget av musserende vin har falt kraftig, mens salget av øl og sprit har økt.

– Musserende har styrtet. Der så vi en økt andel før pandemien, sier Gerger.

Stadig flere svensker kjøper sine drikkevarer på nett, men det er ingen tegn på at det er blitt hamstret alkohol i løpet av pandemien.

En kundegruppe som vanligvis er viktig for Systembolaget, er nordmenn. De har i stor grad uteblitt i år på grunn av koronarestriksjoner på grensa.

(©NTB)

Flere nyheter: