Menu
Frida Karlsson er ute etter revansje etter et svakt OL i Beijing. Foto: Terje Pedersen / NTB

Svenske skistjerner håper på løsning foran VM-sesongen

Flere svenske langrennsløpere har ennå ikke skrevet under på en ny avtale med skiforbundet foran neste sesong, til tross for at lagene ble presenterte tirsdag.

Av NTB | 17.05.2022 13:15:51

Sport: Med der var som ventet Frida Karlsson, som har noe å revansjere etter en svak OL-sesong. Vinteren ble ikke slik Karlsson så den for seg.

I Kina-lekene trøblet hun fra første konkurranse og fikk gjentatte nedturer. Problemene fortsatte i verdenscupen i Lahti, og den brutale formsvikten gjorde at hun droppet tremila i Holmenkollen.

– Til neste år handler det om å finne en stabil form som kan holde sesongen ut. Jeg skal aldri mer være på bunnen, sa Karlsson på tampen av sist sesong.

Tirsdag ble hun presentert blant de 14 som skal kjempe om edelt metall i VM i Planica i månedsskiftet februar/mars.

– Vi kommer til å fortsette dialogen om hvordan opplegget skal se ut og detaljene som gjenstår, sier landslagssjef Anders Byström.

– Det er noen punkter i avtalen vi ikke er fornøyde med. Vi kan ikke bare akseptere alt, men jeg håper at vi ror noen ting i land i dag, sier han til Aftonbladet.

– Det tar bare litt lengre tid enn planlagt. legger han til.

Anna Dyvik er tilbake på landslaget etter ett års pause.

Landslaget: Frida Karlsson, Anna Dyvik, Ebba Andersson, Maja Dahlqvist, Johanna Hagström, Moa Olsson, Emma Ribom, Jonna Sundling, Jens Burman, Marcus Grate, Calle Halfvarsson, Anton Persson, William Poromaa og Oskar Svensson.

Ifølge svenske medier er det imidlertid flere løpere som ikke er enig med skiforbundet foran sesongen. Fra før er det klart at sprintstjernen Linn Svahn skal satse mot VM utenfor landslaget. Det er likevel ventet at de kommer til en ordning.

Veteranen Calle Halfvarsson er en av dem som ikke har skrevet under ennå.

(©NTB)

Flere nyheter: