Menu
Prognosesjef Ylva Hedén Westerdahl presenterte det svenske Konjunkturinstitutets prognoser på en pressekonferanse i Stockholm onsdag. Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB scanpix

Svenske økonomer tror koronaeffekten vil snu i siste halvdel av 2020

Konjunkturinstitutet (KI) har ingen nøyaktig prognose for den økonomiske utviklingen i Sverige under koronakrisen, men er noe mindre negativ enn regjeringen.

Av NTB | 01.04.2020 11:02:09

Medisin og helse: Prognosesjef Ylva Hedén Westerdahl ved KI sier det er svært vanskelig å lage prognoser fordi utviklingen skjer så raskt under koronakrisen.

– Vi har ingen nøyaktig prognose, det er så vanskelig. Utviklingen løper fra oss hele tiden, så vi har gjort et grunnleggende scenario, sier Westerdahl.

Ifølge scenarioet som er basert på noen usikre antakelser, vil Sveriges BNP synke med 6 prosent i andre kvartal, men så hente seg inn igjen.

– Internasjonalt og i Sverige kommer effektene av pandemien covid-19 til å ebbe ut i andre halvdel av 2020, sier Westerdahl.

KIs prognoser er noe mindre negative enn regjeringens forventninger til økonomien som kom tirsdag.

Finansminister Magdalena Andersson (S) og hennes økonomer tror BNP vil falle med 4 prosent i år og hente seg inn med 3,5 prosent i 2021 og 3,4 prosent året etter.

(©NTB)

Flere nyheter: