Menu
Frida Karlsson sier nei til landslaget. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Svenske langrennsstjerner bryter med landslaget

Frida Karlsson og Maja Dahlqvist ønsker ikke å satse som en del av det svenske landslaget inn mot den kommende VM-sesongen i langrenn.

Av NTB | 30.05.2022 19:46:05

Sport: Det fremkommer i en pressemelding fra Det svenske skiforbundet mandag. Den er sitert av både Expressen og Aftonbladet.

Beskjeden kommer bare kort tid etter at også en annen stor svensk profil, Linn Svahn, meddelte at heller ikke hun vil være del av landslaget den kommende sesongen.

Svahn, Karlsson og Dahlqvist satser dermed privat inn mot Planica-VM.

– Vi har et klart bilde av suksesskonseptet bak hvordan Sverige har produsert verdens beste kvinnelag gjennom utviklingen vi har hatt de siste årene. Jeg synes det er trist at Frida og Maja ikke ønsker å være med på landslaget, sier langrennssjef Lars Öberg i mandagens pressemelding.

– Det var egentlig der det strandet. Vi kunne ikke møte dem i den delen, å ha dem utenfor den vesentligste delen av et landslag, nemlig det å være med på samlinger og leirer, sier han.

Skitoppen stenger samtidig ingen dører, og sier at han respekterer stjerneduoens avgjørelse.

– Vi skal ha full respekt, de har ulike meninger og tanker om dette. Man kan ikke tvinge hverandre til en løsning som begge parter ikke er komfortable med, sier Öberg.

Han mener felles samlinger har vært nøkkelen til den svenske suksessen.

– Styrken vår er, og har vært, at vi som lag holder sammen og jobber sammen mot et oppsatt mål, og det er vi stolte av. Vi har kommet dit vi er i dag fordi vi har vært konsekvente i vår tilnærming og har sterke sponsorer som, i likhet med oss, har full tro på og støtter tilnærmingen, sier langrennssjefen.

– Vi har mange talenter som er klare for å utfordre, og får de sjansen til å konkurrere med de beste og den riktige støtten, er jeg overbevist om at det vil gjøre oss enda sterkere i de kommende sesongene, sier Öberg.

Frida Karlsson har vært Sveriges fremste kvinnelige langrennsprofil de siste sesongene. Hun står med seks medaljer fra VM og OL.

Maja Dahlqvist tok blant annet OL-sølv i sprint i Beijing.

Det er et hardt slag for det svenske landslaget å miste ytterligere to av sine største stjerner. Borte er også veteranen Charlotte Kalla, som avsluttet karrieren etter forrige sesong.

Tirsdag samles det svenske landslaget i Falun for å begynne treningen til en ny sesong. Langrennssjef Öberg sier til nyhetsbyrået TT at Karlsson og Dahlqvist ikke ønsket å delta på fellessamlingene gjennom sommeren.

Nå vil andre løpere få muligheten til å bli en del av det svenske landslaget.

(©NTB)

Flere nyheter: