Menu
Ebba Andersson prøver seg i langløp kommende helg. Foto: Gian Ehrenzeller/Keystone via AP / NTB

Svenske landslagsstjerner utfordrer Aukland & co. i langløp

Jens Burman og Ebba Andersson avsluttet verdenscupsesongen i langrenn med pallplasser. Kommende helg skal de måle krefter med langløpseliten i Ski Classics.

Av NTB | 15.03.2021 19:38:16

Sport: Ikke mindre enn to langløp står på programmet i svenske Vålådalen kommende helg. Både lørdag og søndag skal Anders Aukland, Tord Asle Gjerdalen og de andre milslukerne i aksjon.

Nå er det klart at de får konkurranse fra litt uvant hold. Langrennsstjernene Ebba Andersson og Jens Burman har meldt sin ankomst til rennene.

– Det er kjempegøy at de som går kortbanelangrenn nå vil prøve langløp, sier Ski Classics-sjef David Nilsson til det svenske nyhetsbyrået TT.

På herrenes femmil i Engadin søndag tok Bjurman karrierens første pallplass da han tok tredjeplassen bak Simen Hegstad Krüger og Hans Christer Holund.

Til start i Vålådalen lørdag og søndag kommer også to andre svenske landslagsløpere, William Poromaa og Emma Ribom.

Norsk-britiske Andrew Musgrave skal også delta.

Søndag skal det gås 64 kilometer i langt flatere terreng. Det rennet er satt inn som erstatning for rennet Ylläs-Levi i Finland.

I begge rennene blir det altså dueller mellom verdenscupløpere, som er vant til å gå med festesmurning, og stakende langløpere.

Marit Bjørgen, som ble nummer to i Vasaloppet nylig, kommer ikke til start i flere langløp denne sesongen.

Andersson rundet av verdenscupsesongen med to pallplasser i sveitsiske Engadin sist helg og sikret dermed tredjeplassen i verdenscupen sammenlagt. Hun ble den første svenske kvinnen som plasserte seg blant de tre beste i sammendraget på 33 år.

Lørdagens renn i Vålådalen er satt inn i Ski Classics-programmet som erstatning for det avlyste Birkebeinerrennet. Det går over 54 kilometer i kupert terreng.

(©NTB)

Flere nyheter: