Menu
Tre personer er drept og flere andre er såret i flere skyteepisoder i Danmark den siste uken. Ifølge dansk politi er kriminelle fra Sverige innblandet. Her fra Nørrebro i København sist torsdag der en mann ble drept av skudd i ryggen. Foto: Thomas Sjørup / Ritzau Scanpix / NTB

Svenske gjenger innblandet i skyteepisoder i Danmark

Dansk politi mener kriminelle fra Sverige er innblandet i en pågående konflikt i Danmark som har resultert i flere dødelige skyteepisoder de siste dagene.

Av NTB | 07.12.2021 19:16:58

Kriminalitet og rettsvesen: Politiinspektør Torben Svarre ved København-politiet sier situasjonen er ekstraordinær.

– Det er snakk om personer som er kjent fra det kriminelle miljøet i Sverige. Vi vet ikke hvor mange som har kommet over, men de er villige til å bruke vold, sa han på en pressekonferanse tirsdag.

Dansk og svensk politi samarbeider nå om etterforskningen av de mange skyteepisodene.

I løpet av de siste seks dagene har det vært fire alvorlige skyteepisoder i og rundt den danske hovedstaden. Tre personer har blitt drept og flere andre er såret, noen av dem alvorlig.

Politiet har gjennomført en rekke husransakelser og pågrepet tolv personer. I tillegg er det innført såkalte straffesoner etter den seneste skytingen i Herlev natt til tirsdag der en mann i 20-årene ble drept og en annen såret.

Straffesoner innebærer at personer som pågripes i bestemte områdene, kan idømmes dobbelt straff.

Torsdag forrige uke ble en mann i midten av 20-årene skutt og drept ved Nørrebrogade. Fredag ble en 17 år gammel bulgarsk gutt drept i en frisørsalong i Rødovre, der også en 15-årig gutt og en 28-årig mann ble såret.

Lørdag kveld ble en 39 år gammel mann alvorlig såret av skudd på en vannpipekafé mellom Nørrebro og Frederiksberg.

(©NTB)

Flere nyheter: