Menu
Budkrigen om Entra Eiendom AS er ikke over. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB

Svenske Castellum øker budet på Entra

Tre dager før fristen utløper, har det svenske eiendomsselskapet Castellum høynet sitt bud på Entra-aksjen med 15 kroner.

Av NTB | 18.12.2020 17:38:20

Økonomi og næringsliv: Budet har økt fra 170,86 kroner per aksje til 185 kroner, skriver selskapet i en børsmelding, ifølge Dagens Næringsliv.

De to svenske selskapene Castellum og Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) har ligget i budkrig om det norske eiendomsselskapet.

Entra-styret har satt en frist til mandag neste uke for å få en avgjørelse på budkampen. De har verken anbefalt SBBs eller Castellums første bud, men invitert til nye bud.

Torsdag gikk styret i Entra ut med en oppfordring til selskapets aksjonærer hvor de frarådet å «iverksette tiltak med hensyn til sine aksjer i selskapet som kan være til skade for deres interesser». Styreleder Siri Hatlen skriver videre at eierne bes være forsiktige med å handle i selskapets aksjer.

Torsdag ble det også kjent at en av de andre svenske interessentene, Balder, hadde økt sin aksjepost i Entra med 20.000 aksjer, og at det dermed sitter på 15,003 prosent av eierskapet, skriver Dagens Næringsliv. Sammen med Castellum er det altså tre svenske selskaper som kniver om å kjøpe opp selskapet.

Entra-aksjen ble fredag blant de mest omsatte aksjene på Oslo Børs, med en økning på 2 prosent. Verdien på selskapet har økt med over 38 prosent de siste månedene.

SBB kastet kortene i forrige uke, men onsdag tok saken en ny vending da SBB ba om informasjon for en ny verdifastsettelse som bakgrunn for et eventuelt nytt bud.

Entra opplyser også at det etter selskapets forståelse ikke eksisterer noe tilbud fra SBB etter budet som ble trukket 9. desember.

(©NTB)

Flere nyheter: