Menu
Mats Årjes (t.v.) avbildet under en medaljeseremoni i Pyeongchang-OL i 2018. Foto: Anders Wiklund / TT / NTB

Svensk OL-topp tiltalt for seksuell trakassering: – En utrolig ubehagelig situasjon

Mats Årjes (55) blir stilt for retten etter anklager om upassende oppførsel og uttalelser av seksuell art. Han har tunge verv i svensk og internasjonal idrett.

Av NTB | 28.11.2022 14:17:09

Sport: Tiltalen mot ham ble klar mandag, opplyser Årjes selv overfor Expressen.

– Det er en utrolig ubehagelig situasjon for meg. Det er ord mot ord, og jeg nekter for å ha gjort noe ulovlig, sier han.

Årjes har de siste årene vært leder for Sveriges olympiske komité (SOK) og er styremedlem i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS). Han har bestemt seg for å ta en pause fra begge rollene så lenge det pågår en prosess i rettssystemet.

– Jeg tar et steg tilbake og deltar ikke i møter i de styrene jeg sitter i, forteller han.

Ifølge tiltalen har Årjes krenket en kvinne ved å legge hånden på låret hennes. Han skal også ha uttalt seg på en seksuell måte. Hendelsen skjedde om bord på et tog mellom Borlänge og Stockholm 12. juni i år.

– Jeg ser fram til å få prøvd saken og få muligheten til å legge fram hva som egentlig skjedde. Dette føles helt surrealistisk, sier Årjes til Expressen.

I fjor ble han lansert som svenskenes kandidat til å bli ny FIS-president. Jobben endte opp med å gå til den svensk-britiske milliardæren Johan Eliasch.

(©NTB)

Flere nyheter: