Menu
Den svenske landslagssjefen Kajsa Bergqvist opplyser om at den svenske VM-troppen er rammet av korona. Her i forkant av Bislett Games i 2016. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB.

Svensk maratontrener koronasmittet før friidretts-VM

Den svenske landslagssjefen Kajsa Bergqvist opplyser at maratontreneren Christian Mundt har fått påvist korona kort tid før VM i friidrett i Eugene.

Av NTB | 15.07.2022 09:00:46

Sport: Mundt er treneren til den svenske maratonløperen Carolina Wikström.

Treneren har blitt isolert og vender tilbake etter han har testet negativt.

– Det er veldig trist med Christian, men vi håper at det stopper der, sier den svenske landslagssjefen Kajsa Bergqvist ifølge svenske Expressen.

Han skal ha testet positivt for korona i Berkley, hvor den svenske VM-troppen har hatt leir i forkant av VM. Der skal han ha delt rom med Wikström.

– Alle er veldig forsiktige og tester seg jevnlig. Det er påbudt med en PCR-test før man slipper inn i VM-landsbyen. Jeg er optimistisk og håper at vi kan klare oss uten flere tilfeller, fortsetter Bergqvist.

Norge, som også har hatt precampen sin i Berkley, har tidligere blitt rammet av korona. Den norske friidrettsutøveren Hedda Hynne har testet positivt, samt ytterligere fire personer i støtteapparatet til Norge.

VM i Eugene starter fredag kveld norsk tid.

(©NTB)

Flere nyheter: