Menu
Finansminister Magdalena Andersson fra Socialdemokraterna sier Sverige går en tung tid i møte. Mandag presenterte hun regjeringens krisepakke for næringslivet. Arkivfoto: Jonas Ekströmer / TT / NTB scanpix

Svensk krisepakke på 300 milliarder kroner

Den svenske regjeringen legger fram en ny krisepakke for næringslivet. Det inkluderer nye permitteringsregler og utsatt skatteinnbetaling.

Av NTB | 16.03.2020 09:46:32

Økonomi og næringsliv: De nye permitteringsreglene halverer bedriftenes kostnader ved permittering og sørger for 90 prosent lønn til dem som blir permittert. Regjeringen foreslår også å overta arbeidsgivernes utgifter til sykelønn i april og mai.

Målet med pakken er å redde både arbeidsplasser og bedrifter.

– Avhengig av hvordan situasjonen utvikler seg kan denne pakken dekke inn over 300 milliarder kroner dersom hele likviditetsforsikringen via skattekontoen benyttes, sier finansminister Magdalena Andersson.

Forsikringen er en løsning for å bidra til likviditeten i bedriftene. Den lar bedriftene utsette innbetaling av arbeidsgiveravgift, skattetrekk på inntekt og merverdiavgift. Det er også mulig å få tilbake skatt som allerede er innbetalt.

– Dette er en viktig måte sikre likviditeten i bedriftene, slik at de kan fortsette å betale ut lønn, sier finansmarkedsminister Per Bolund.

(©NTB)

Flere nyheter: