Menu
Det spilles for tiden ingen fotball i Allsvenskan. Her fra hjemmebanen til Helsingborg. Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB scanpix.

Svensk «fotballkrig» om koronaregler

Sveriges Fotballforbund går imot anbefalingene fra sitt eget idrettsforbund og vil tillate treningskamper og fysisk kontakt under trening.

Av NTB | 03.04.2020 12:48:37

Medisin og helse: Sveriges idrettsforbund er av en helt annen oppfatning. De mener det ikke er tilrådelig å spille kamper eller ha fysisk kontakt under trening eller kamp av smittevernhensyn.

De svenske helsemyndighetenes råd er at de aktive skal unngå nærkontakt, men at kamper, turneringer og konkurranser kan gjennomføres om de oppfyller myndighetenes råd om smittevern. Disse omhandler blant annet å holde avstand til andre mennesker og holde seg hjemme ved sykdom.

i Sverge er det forbudt med sammenkomster med mer enn 50 deltakere, men fotballforbundet skriver at politiets begrensning gjelder publikum og ikke spillere, ledere, funksjonærer, sikkerhetsvakter og annet personell.

– Det er ok å spille treningskamper så lenge rådene følges og antallet personer på og omkring banen begrenses til 50 personer, sier statsepidemiologen Anders Tegnell.

I Sverige er alle de tyngste seriene utsatt.

– Vi anbefaler kretsene om å utsette kamper for barn og ungdom om en eller flere spillere viser tegn til forkjølelse, skriver Sveriges Fotballforbund på sine nettsider.

Sveriges Idrettsforbund (RF) skriver at det er opp til hvert enkelt særforbund å gjøre sin egne vurderinger.

– De har gjort sitt valg. De mener at de skal klare å holde seg innenfor regelverket når det gjelder kontakt. Da er det ingen vits for meg i å kommentere dette mer. Det hadde jo vært forferdelig om det skulle ha sittet én mann på toppen og bestemt hvordan 71 ulike særforbund skulle ha agert og ment, sier idrettsforbundets president Björn Eriksson til Göteborgs-Posten.

(©NTB)

Flere nyheter: