reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Sigurd Rosted scoret for Brøndby da grunnserien i dansk superliga ble avsluttet søndag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Svendsen og Rosted scoret i grunnserieavslutningen

Sander Svendsen (for OB) og Sigurd Rosted (for Brøndby) scoret hvert sitt mål da grunnserien i dansk superliga fotball ble avsluttet søndag.

Av NTB | 07.06.2020 19:19:02

Sport: Rosted så ut til å ha berget poeng for Brøndby da han stanget inn 2-2 på et frispark borte mot Horsens, men hjemmelaget fikk seiersmålet da innbytter Peter Therkildsen nikket inn 3-2 på overtid.

– Vi startet kampen bra, men etter pause var vi ikke gode nok. Vi kan ikke spille to så forskjellige omganger, sa Rosted til Brøndbys nettsted.

– Jeg har scoret en del mål for mine tidligere klubber, men først i dag lyktes det for Brøndby. Det var deilig å se den gå inn, men nå er det viktigste å se framover mot sluttspillet.

Svendsen satte inn 2-0-målet i OBs 3-1-seier over Esbjerg. Laget lå an til å bli nummer åtte og selv få velge gruppe i nedrykkssluttspillet, men Horsens’ vinnermål sendte Odense-laget ned på 9.-plassen.

– Scoringen min var et forferdelig innlegg, men den gikk i mål, og det var fantastisk deilig, sa Svendsen i et intervju på klubbens nettsted. Han satte pris på å avslutte grunnserien med en god kamp etter en tung periode.

Brøndby endte på fjerdeplass i grunnserien og skal fullføre sesongen med spill i mesterskapssluttspillet, mens OB på 9.-plass må belage seg på gruppespill i nedrykkssluttspillet (der de beste likevel får en sjanse til å spille om europaligaplass).

Før kampen i Farum gikk samtlige spillere ned på kne for å markere støtte til Black Lives Matter-bevegelsen.

FCK halte i land 2-1-seier over Randers takket være tidlige scoringer av Mikkel Kaufmann og Jens Stage.

– I første omgang var vi gode, men det gikk i stå etter pause. Vi startet den omgangen forferdelig, sa Solbakken og mente mangelen på tilskuere bidro til at laget slapp seg ned.

Nordsjælland og AaB tok de to siste plassene i sluttspillet.

Iver Fossum og hans AaB greide ikke å trygge 6.-plassen ved selv å ta poeng, men Randers var tre poeng bak og hadde så dårlig målforskjell at bare en storseier mot FCK kunne rokket ved rekkefølgen.

I nedrykkssluttspillet valgte både Randers og Horsens å gå inn i gruppen med Hobro og Esbjerg. OB kom i gruppe med Lyngby, Sønderjyske og Silkeborg.

Grunnserievinner Midtjylland avsluttet med 1-0-seier borte mot Nordsjælland etter scoring av Sory Kaba rett før pause og tar med seg ni poengs luke til Ståle Solbakkens FC København inn i sluttspillet. Nordsjælland måtte avslutte med ti mann etter at norske Ulrik Yttergård Jenssen ble utvist med sitt annet gule kort i det 82. minutt da han dro ned Mikael Anderson i en løpsduell.

AGF på tredjeplass vant også, 3-2 borte mot AaB, og endte ni poeng bak FCK igjen. Tidligere Sarpsborg-profil Patrick Mortensen scoret to av målene.

(©NTB)

Flere nyheter: