Menu
Styreleder Bård Benum (t.v.) og Berit Svendsen i Trondheim 2025. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Svendsen gir seg som leder for ski-VM 2025

Berit Svendsen forlater jobben som leder for ski-VM i 2025. Jakten på en arvtaker er i gang.

Av NTB | 27.09.2022 18:11:16

Ulykker og naturkatastrofer: Svendsens beslutning framkommer i en pressemelding fra VM-ledelsen tirsdag kveld.

Der heter det at Svendsen i helgen informerte styreleder Bård Benum i Ski-VM 2025 om at hun ønsker å fratre sin stilling. Styret oppgis allerede å være i gang med å finne en ny leder.

Håpet er at stillingen er besatt på ny om kort tid. Svendsen vil fortsette i sin stilling ut året, eller til ny leder for Ski-VM 2025 er på plass.

– Vi takker Berit for den gode jobben hun har gjort sammen med teamet, og for at hun vil bli en av våre ambassadører på næringslivssiden, sier styreleder Bård Benum i en uttalelse.

Han påpeker at VM-organisasjonen har bak seg et hektisk år etter at Trondheim ble tildelt mesterskapet om tre år.

– Berit og hennes team har etablert en strategisk plattform for arrangementet, der Berit har bragt mange friske ideer inn i prosjektet. Planen er nå videreutviklet med detaljerte arbeidsbeskrivelser for alle områder. VM-prosjektet går nå over i en mer operativ fase, og vi får mange nøkkelpersoner på frivilligsiden ombord i løpet av de neste ukene. Det gir en ny leder gode forutsetninger for å levere et fantastisk VM i 2025, sier Benum.

– Jeg ønsker Ski-VM 2025 alt det beste og vil fremover bli med i heiagjengen fra sidelinjen, sier hun.

Svendsen har blant annet en fortid i Telenor-systemet før hun ble ansatt for å jobbe med verdensmesterskapet i Trondheim.

– Det har vært en beslutning som har modnet over litt tid. Jeg er engasjert i næringslivet på veldig mange områder og merker at jeg nok motiveres aller mest av den type virksomheter, sier Svendsen om bakgrunnen for at hun gir seg.

Det opplyses at Svendsen har vært opptatt av å fratre tidlig i prosjektet, slik at noen andre kan ta over stafettpinnen allerede nå.

(©NTB)

Flere nyheter: