Menu
ARKIVBILDE: Daniel Deniazi

Sveio kommunen vil betaler erstatning

Fire styremedlemmene i Sveio bofellesskap ble i lagmannsretten dømt til å betale i alt 4,6 millioner kroner i erstatning for ikke å ivareta de ansattes pensjonsrettigheter. Nå vil kommunen betale.

Av Egil M Solberg | 25.09.2022 06:38:52

Domstol: Ordfører i Sveio kommune, Linn Therese Erve (Ap) åpner for at kommunen kan ta million-regning til de fire styremedlemmene i Sveio bofellesskap.

Nå har Erve bedt rådmannen om at saken skal behandles under kommunestyret.

– Jeg har bedt rådmannen orientere kommunestyret på møtet førstkommende mandag, etter henvendelsen fra det tidligere styret. Det er kommunestyret som må ta stilling til dette gjennom en saksbehandling, sier Erve til Extraavisen.

Det er Vestavind som først omtalte saken.

De fire styremedlemmene i det tidligere Sveio bofellesskapet tapte i Gulating lagmannsrett etter at de ble saksøkt for 4,6 millioner kroner.

«Etter bevisførselen legger retten til grunn at styret ikke har satt seg inn i betingelsene knyttet til de ansattes pensjonsrettigheter, men at de likevel kjente til at de ansatte hadde en «gullkanten» pensjonsordning», heter det i dommen.

De fire styremedlemmer i Sveio bofellesskap, Leif Grutle, Brit Elin Hovda Mølstre, Ingrid Pedersen Furdal og Sunniva Eldøy takket ja da de ble spurt av Sveio kommune om å sitte i styret

Sveio Bofellesskap var tidligere et kommunalt foretak, men ble i senere tid endret til en stiftelse. Tjenesten var i samarbeid med barnevernet og andre tilbud for barn og unge i kommunen.

Da bofellesskapet ble lagt ned, fikk de fire styremedlemmene en krav i forhold til opparbeidede pensjonsrettigheter og saken havnet i domstolen.

Flere nyheter: