Menu
FOTO: DANIEL DENIAZI / RADIO HAUGALAND

Massiv hets mot folkevalgte i Sveio

I et leserinnlegg i Vestavind skriver Sveio Ap at de aldri har opplevd så mye sjikane og personangrep på sosiale medier og telefonoppringninger fra ukjente da skolesaken kom opp på dagsorden.

Av Daniel DeNiazi | 15.04.2021 07:09:42

– Vi har alltid hatt respekt for gode meningsutvekslinger og at vi ikke alltid er enige i sak, men vi har også blitt forferdet over hvordan medmenneske i sosiale medier, telefonoppringinger fra ukjent nummer, SMS og gjennom dagspressen har tydet til personangrep, sjikane og harselering mot folkevalgte som er satt til å tjene et folk som også er uenige i en sak, skriver partiet i leserinnlegget i lokalavisen Vestavind.

Da to politikere i Høyre ble uavhengige i forbindelse med kommunevalget i 2019, har kritikken haglet mot Sveio kommune de siste årene. Og spesielt ble kritikken enda tydeligere da rådmannen la frem et forslag om å legge ned barneskolene i Valestrand og i Auklandshamn.

Saken skal ha fått stor oppmerksomhet lokalt og nasjonalt.

Søndag kveld kom ordfører Linn Therese Erve (Ap) ut med en pressemelding, hvor hun ga et tydelig signal på at de nå ønsket å snu i skolesaken, i håp om å dempe konfliktnivået i kommunen.

Mandag 12.april ble det kjent at et enstemmig kommunestyret vedtok å beholde barneskolene i Auklandshamn og Valestrand. Der ble det også enighet om at nedleggelse vil komme opp igjen, dersom gjennomsnittlige elevtall (per 1. oktober hvert år) faller under 40 i to sammenhengende år.

Partiet skriver også at engasjementet hos folket må fortsette uten at man tyr til personangrep og sjikanering mot hverandre.

– Valget må vi selv ta når dagen er omme, og vi oppfordrer at vi i framtiden kan vise et positivt og flott engasjement uten å være stygge mot hverandre, skriver partiet videre.

Partiet skriver også at de håper at innbyggerne i kommunen har lært mye som følge av saken, og at de i ettertid har blitt klokere og lært mye gjennom prosessen.

Leserinnlegget som ble skrevet er signert av ordfører Linn Therese Erve og kommunestyregruppen til Sveio Ap.

Erve har sagt til Radio Haugaland at hun vil komme med ytterligere kommentarer om situasjonen på et senere tidspunkt.

Flere nyheter: