reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Det første stikket: Sykepleier Maria Golding vaksinerer Svein Andersen (67) mot koronaviruset. Andersen, som er beboer på Ellingsrudhjemmet i Oslo, var den første i Norge som fikk vaksinen. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Svein (67) fikk koronavaksinen først i Norge: – Nesten som da Armstrong gikk på månen

Beboer Svein Andersen (67) på Ellingsrudhjemmet i Oslo er historisk. Han ble den første som fikk koronavaksinen i Norge. Han anbefaler andre å gjøre det samme.

Av NTB | 27.12.2020 12:38:30

Medisin og helse: – Det føles litt rart. Jeg blir nesten som en historisk person. Det er jo en god følelse egentlig. Nesten som da første mann, Armstrong, gikk på månen, sa Andersen etter å ha fått det første stikket.

Både statsminister Erna Solberg (H) og helseminister Bent Høie (H) fulgte vaksineringen over videolink.

– Det gikk helt fint, sa Andersen like etter at han hadde fått vaksinen.

– Det var overhodet ikke noen smerter med det, ikke noe mer enn en hvilken som helst annen vaksine, sa Andersen til statsministeren.

Det var fagsykepleier Maria Golding på Ellingsrudhjemmet som satte vaksinen. Lege Ingvild Glende Svanstrøm var også med på prosessen.

Andersen håper vaksineringen betyr at det blir lettere for ham å få besøk.

– Det blir fint hvis de besøkende slipper å planlegge mange dager i forveien og bestille besøkstid.

Nå venter en ny dose om tre uker før Andersen er skikkelig vaksinert. Han anbefaler absolutt alle andre å vaksinere seg og sier at han ikke er redd for bivirkninger.

– Jeg er i grunn ikke det. Jeg har fulgt med ganske godt på nyhetene. Det er jo mange etter hvert som har fått vaksinen. Det ser ikke ut til å være noen særlige bivirkninger, ikke alvorlige i hvert fall. Man kan blir litt trøtt eller få vondt i hodet, men det må man greie å leve med.

Flere nyheter: