reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Toronto-spiller Justin Morrow blir direktør for nyopprettede Black Players Coalition of MLS, som skal jobbe mot rasisme i fotballen. Foto: Chris Young, The Canadian Press via AP / NTB scanpix

Svarte MLS-spillere stiftet Black Players Coalition

En gruppe på 70 svarte MLS-spillere stiftet fredag Black Players Coalition, en gruppe som skal bekjempe rasisme både i fotballen og samfunnet.

Av NTB | 19.06.2020 17:49:25

Sport: Det var ikke tilfeldig at det skjedde fredag. 19. juni er i USA kjent Juneteenth og markerer dagen i 1865 da opphevelsen av slaveriet ble forkynt i Texas, som den siste av de daværende statene i unionen.

– På denne minneverdige dag i amerikansk historie ærer vi Juneteenth ved å offentliggjøre opprettelsen av Black Players Coalition i MLS, heter det i en uttalelse på sosiale medier.

– Dette er en ny organisasjon som skal bekjempe rasediskriminering i ligaen vår, støtte alle som bekjemper rasisme i fotballen og støtte svarte fellesskap i USA og Canada.

Flere enn 70 svarte spillere i den nordamerikanske fotballserien har sluttet seg til BPC. 11 av dem er valgt inn i styret. Det er Ray Gaddis, CJ Sapong, Quincy Amarikwa, Kendall Waston, Jeremy Ebobisse, Sean Johnson, Bill Hamid, Earl Edwards jr., Jalil Anibaba, Kei Kamara og Ike Opara.

Toronto FC-spiller Justin Morrow blir daglig leder.

Major League Soccer støtter initiativet i en melding på sitt nettsted.

(©NTB)

Flere nyheter: