Menu
Sjur Ole Svarstad avbildet i Val di Fiemme i 2018. Foto: Terje Pedersen / NTB

Svarstad tar over langrennskvinnene: – Ærefullt å få muligheten

Sjur Ole Svarstad får ansvaret for å lede kvinnelandslaget i langrenn de neste årene. Han etterfølger Ole Morten Iversen.

Av NTB | 19.05.2022 12:00:54

Sport: Svarstad tiltrer i jobben 1. juni. Da tar han fatt på sesongens første samling på Sognefjellet.

– Det er spennende og ærefullt å få denne muligheten, sier 40-åringen i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

Han har allerede erfaring fra landslagsmiljøet. Mellom 2016 og 2018 var stryningen en del av trenerteamet til Roar Hjelmeset på kvinnesiden. Før det var han hovedtrener for rekruttlandslaget i fem år.

– Jeg har mange gode minner fra forrige periode jeg var trener i skiforbundet langrenn. Det var derfor enkelt å si ja til denne utfordringen. Jeg har alltid hatt et stort engasjement for langrennssporten, både topp og bredde, og kommer selv fra et lite idrettslag på Vestlandet. De siste årene har jeg jobbet med rekrutteringsarbeid lokalt, og nå er det tilbake til toppidretten, sier Svarstad.

– Etter en omfattende rekrutteringsrunde fra en stor søkermasse, er vi svært fornøyd med å ha landet avtale med Sjur Ole Svarstad, sier langrennssjef Espen Bjervig og fortsetter:

– Nå fortsetter arbeidet for å finne trenerkollegaen til Sjur Ole, og han er naturlig nok med i dialogen.

Ole Morten Iversen varslet etter OL at han ikke kom til å forlenge kontrakten etter fire år som hovedtrener for langrennskvinnene. Et par uker senere ga assistenten Ola Vigen Hattestad samme beskjed.

– Det er overraskende at ingen jenter søker på hovedtrenerjobben, men vi har noen søkere på (assistent) trenerjobben. Kanskje er dette et resultat av at det er blitt jobbet for dårlig med å rekruttere kvinnelige trenere i flere år. Det er synd, men ikke noe nytt at det er få som ønsker slike jobber eller vil søke på dem, sa rådgiver Baard Lund til Adresseavisen i april.

Han jobber for Kaluna Nordic og har bistått skiforbundet med å få på plass et nytt trenerapparat.

Svarstad tar over et lag som går inn i en VM-sesong uten medaljegrossistene Therese Johaug og Maiken Caspersen Falla. Begge la nylig opp som eliteløpere.

Han ble valgt etter en bred ansettelsesprosess. Skiforbundet fikk ekstern konsulenthjelp på veien.

I alt var det 23 søkere på de to ledige stillingene. Det har i flere uker vært klart at hovedjobben kom til å gå til en mann. Ingrid Wigernæs (94) var første og hittil eneste kvinne som har trent et norsk elitelandslag i langrenn.

(©NTB)

Flere nyheter: