Menu
Magnus Carlsen fikk det ikke helt til å stemme på første dag i den sjette turneringen i Champions Chess Tour. Foto: Heiko Junge / NTB

Svak start for Carlsen i ny turnering

Det ble en dårlig start for Magnus Carlsen i den sjette turneringen i Champions Chess Tour søndag. Han er et godt stykke bak teten etter første dag.

Av Egil M Solberg | 23.05.2021 00:21:33

Sport: Den norske verdensmesteren tok to og et halvt poeng av fem mulige på de fem partiene med hurtigsjakk som ble spilt søndag. Det gir niendeplass blant de 16 spillerne som deltar i turneringen.

Carlsen ligger halvannet poeng bak ledende Anish Giri.

Det startet riktignok bra for nordmannen med svarte brikker i det første partiet mot Sjakhrijar Mamedjarov, selv om motstanderen fikk snudd til overtak etter lange tenkepauser.

Carlsen forsvarte seg godt, og med 20 sekunder igjen på klokka gjorde Mamedjarov et feiltrekk som ble utnyttet til seier for Carlsen. Dermed ble starten på turneringen god.

I annet parti mot Jan Nepomnjasjtsjij rotet derimot Carlsen bort en vinnende stilling med hvite brikker og partiet endte i remis.

Remis ble det også i tredje parti mot Wesley So, i rekordfart. Med svarte brikker var Carlsen godt fornøyd med et halvt poeng og en lang pause til neste parti.

Etter nesten en times spillefri klarte ikke nordmannen å finne formen til fjerde parti. Med hvite brikker mot Maxime Vachier-Lagrave ble det dagens første tap.

I siste parti mot argentineren Alan Pichot, som hadde tapt sine fire første partier, klarte Carlsen med nød og neppe å redde remis.

(©NTB)

Flere nyheter: