Menu
Mina Fürst Holtmann ble beste norske alpinist i Østerrike. Foto: Marco Tacca / AP / NTB

Svak 2. omgang ødela for Holtmann – Vlhová vant i Lienz

Mina Fürst Holtmann var på skuddhold til pallplass, men måtte ta til takke med 8.-plass i slalåmrennet i østerrikske Lienz. Petra Vlhová tok seieren.

Av NTB | 29.12.2021 16:09:42

Sport: Holtmann kjørte sterkt i 1. omgang og hadde 31 hundredeler opp til pallplass halvveis, men klarte ikke å følge opp i 2. omgang og endte 1,49 sekunder bak seirende Vlhová.

Seieren i verdenscupen var den slovakiske alpinistens tredje for sesongen og 15. i karrieren i favorittdisiplinen. Hun ble nummer to i tirsdagens storslalåmrenn.

– Det føles godt, for det var alt annet enn lett. Mange jenter lå veldig tett etter den første omgangen, sa Vlhová, som benyttet romjulsrennene til å ta kraftig innpå verdenscupleder Mikaela Shiffrin. Amerikaneren er blitt koronasmittet.

Hjemmehåpet Katharina Liensberger endte på 2.-plass, mens Michelle Gisin ble nummer tre.

I slalåmcupen har Vlhová skaffet seg en klar ledelse på Shiffrin.

– Jeg har god selvtillit i slalåm nå. Ærlig talt trodde jeg det skulle bli lettere (i Shiffrins fravær), men det var perfekte forhold og vanskelig stukket løype i begge omganger, sa Vlhová, som gjorde en stor feil i finaleomgangen. Likevel vant hun med et drøyt halvsekund.

Maria Tviberg kjørte tidlig ut i 2.-omgangen. Hun var 1,07 sekund bak ledende Vlhová før finalen. Thea Stjernesund fikk det ikke til å stemme og røk ut i 1. omgang. Hun var i mål 2,17 sekund bak Vlhová.

Det var årets siste verdenscuprenn for kvinnene. Det neste er kveldsslalåmen i Zagreb tirsdag 4. januar.

(©NTB)

Flere nyheter: