Menu
Svært få danske fans kommer til å reise til Qatar under fotball-VM. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix via AP / NTB

Svært tregt dansk billettsalg før Qatar-VM

Det danske herrelandslaget i fotball er populært, men foreløpig er det kun solgt 2000 billetter til danske fans før det omstridte VM-sluttspillet i Qatar.

Av NTB | 26.09.2022 17:30:48

Sport: Det gir et snitt på færre enn 700 billetter fordelt på de tre gruppespillskampene til Danmark. Direktør Jakob Jensen i Det danske fotballforbundet (DBU) opplyser om billettsalget til Ekstra Bladet.

– Vi gir gjerne danskene veiledning om oppholdet, men vi arrangerer ingen fanzoner eller har andre aktiviteter i Qatar, for vi ønsker ikke å støtte opp om landet, sier Jensen til avisen.

Det er under to måneder til fotball-VM. Kritikken av Qatar, i tillegg til dyre hotellpriser, har vært med på å skremme vekk danske supportere, skriver nyhetsbyrået Ritzau.

Ifølge Ekstra Bladet kan danske supportere i teorien legge beslag på mellom 3000 og 5000 billetter til hver kamp. DBU har frasagt seg rettighetene til å distribuere billettene.

– Hvis vi kvalifiserer oss til EM 2024 i Tyskland, forventer jeg at vi igjen vil distribuere billetter til danske fans. Vi har i dette tilfellet et ønske om å ta avstand fra Qatar, for det er ikke et sted vi kan forene oss med, sier Jensen.

Det danske laget skal spille på tre forskjellige stadioner, som alle har kapasitet på mellom 40.000 og 45.000 tilskuere.

Danmark møter Tunisia, Frankrike og Australia i VM-gruppespillet. Mesterskapet spilles fra 20. november til 18. desember.

(©NTB)

Flere nyheter: