Menu
Ordfører Arne-Christian Mohn (Ap) i Haugesund. Foto: Fredrik Solstad/NTB

Svært positiv utvikling i Haugesund

Vesentlig bedre økonomi de siste årene har vært utløsende for å kunne realisere flere store utviklingsprosjekt i Haugesund. - Nå går vi spennende tider i møte, mener ordfører Arne Christian Mohn.

Av Egil M Solberg | 17.02.2022 10:04:32

Samfunn: Det er en positiv utvikling med flere store utviklingsprosjekt for tiden.

Nå utvikles og bygges en ny bydel på Flotmyr med et moderne svømmeanlegg og omsider er byggingen av fire felt i Karmsundgata startet.

Ordfører Arne-Christian Mohn er fornøyd med at administrasjonen hans har lykkes med å snu den økonomiske utviklingen og sørget for at Haugesund kommune nå igjen har midler til å realisere planer man i mange år bare har kunnet drømme om.

– Da jeg startet som politiker i Haugesund diskuterte jeg med rådmannen den gang i forhold til når det ville være realistisk å kunne starte bygging av den nye bydelen på Flotmyr. Vi snakket da om tidsrommet 2030 til 2040, sier Mohn til Radio Haugaland.

Nylig startet arbeidene på Flotmyr, nesten 10 år før de mest optimistiske estimatene den gang.

Ordføreren kunne nylig også opplyse at hans administrasjon nå er nærmere en løsning for å få bygget ny bro til Risøy. Disse planene ble brukt som argument for etableringen av bomringen da Haugalandspakken ble vedtatt i 2004. Det er snart 20 år siden.

– Vi er omsider også igang med utvidelsen av Karmsundgata. Dette er også noe man har snakket om i mange år. At dette prosjektet også omsider er startet er forløsende, sier ordføreren.

Han peker også på at det nå er konkrete og omfattende planer på Gismarvik i Tysvær og mye arbeid på verftet til Aibel i Haugesund. Satsing på havvind betyr også enormt for industrien og leverandører på Haugalandet og i Sunnhordland.

Hør innslaget fra Radio Haugaland

Flere nyheter: