Menu
Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) ga ingen særlige lettelser for idretten fra tirsdag, men lovet at det blir betydelig mer når hovedstaden går til neste trinn i gjenåpningen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Svært begrenset Oslo-gjenåpning for idretten – mer i vente i neste trinn

Oslo-byrådet åpner fra tirsdag for 20 deltakere på organiserte idretts- og fritidsaktiviteter utendørs for barn og unge under 20 år.

Av NTB | 27.04.2021 16:26:23

Sport: Det er en økning fra 10 deltakere i dag. Det er eneste lemping på tiltakene for idretten i trinn 1 av gjenåpningsplanen byrådsleder Raymond Johansen (Ap) la fram på en pressekonferanse, men det følger betydelig mer i neste trinn.

Johansen sa at man i slutten av neste uke vil vurdere når man kan gå til trinn 2, men at det vil avhenge av smittesituasjon, antall sykehusinnleggelser og vaksinetempo.

I trinn 2 varsles åpning av breddeidrett for voksne, åpning av idrettshaller og andre innendørs idrettsanlegg, samt klarsignal for inntil 20 personer på innendørs trening og fritidsaktiviteter for barn og unge i alder til og med videregående skole.

Da vil også treningssentre og svømmehaller kunne åpnes.

Det er fem trinn i gjenåpningsplanen Johansen skisserte på det han betegnet som en merkedag under pandemien. I trinn 3 kommer ytterligere økning av antall deltakere på idretts- og fritidsaktiviteter utendørs. I tillegg vil det bli åpning for arrangementer innendørs.

I trinn 4 følger lemping på antallsbegrensning for arrangementer innendørs og utendørs. Trinn 5 innebærer oppheving av lokale regler slik at det er de nasjonale reglene som gjelder.

(©NTB)

Flere nyheter: